Colorful Rose

~Keras Kepala~




Hai, hari ni bella kongsi pasal keras kepala a.k.a degil... Setiap orang ade mesti ada sikap keras kepala. Nak nak lagi yang dah keras macam batu tu. Memang susah nak di bentukkan semula. Tapi tak semestinya keras macam batu pon kita tak dapat bentukkan semula. Batu stalimit pon bole berlekuk sebabkan titisan air, inikan pula sikap manusia yang sering berubah ubah. InsyaAllah, jika hati kita ikhlas untuk berubah seperti stalimit yang telah di bentukkan oleh titisan air, kita mesti mampu buat juga seperti air. Tapi janganlah tergopoh gapah sangat, kene sentiasa tenang seperti air.

Bella ada jumpa macam macam ragam manusia yang keras kepala ni. hehe.... Bella memang tak lari la dengan title tu dekat diri bella. Tak dinafikan memang bella keras kepala. Selalu la jugak buat orang pening kepala dengan marah. So, arini bella nak kongsi kan serba sedikit yang bella tahu macam mana kita nak lembut kan hati dan pemikiran kita yang keras ni. Kita rasa kita ni sangat degil, terpikir macam mana nak lembut kan hati. Bella selalu dengar dari nenek2 bella, doa untuk lembutkan hati kita ni senang je. Tak panjang pon untuk di hafal dan di ingati. Kita cuma baca surah Taha ayat 1-5 sahaja..



Surah Taha : ayat 1 - 5 <---- klik sini untuk mendengar

maksudnya : "To Ha (Allah yang mengetahui maksudnya). Tiada Kami (Allah) turunkan kepadamu al-Quran ini supaya engkau celaka (menyusahkan engkau)! Melainkan untuk menjadi peringatan bagi orang yang takut. (Al-Quran) yang diturunkan daripada Tuhan, yang menciptakan bumi dan beberapa langit yang tinggi. Tuhan yang Pengasih, di atas singgahsana Dia bersemayam (berkuasa). Dia mempunyai apa yang ada di langit, dan di bumi, serta di antara keduanya dan apa yang ada di bawah tanah."

Harap harap korang boleh la terima apa yang bella kongsikan ni. Ini untuk kebaikkan diri bella dan juga orang orang yang bella sayang. Tenkiu.... Selamat beramal.. ^_^



takuuttt......~~~~~





Korang pernah rasa takut tak bila waktu malam tengah tidur ke belum tidur ke... tak kesah la.. mesti pernah kan... tak tipu la tu kan..huhu.. bella nak cerita pasal takut ni.. semalam masa bella tgh sedap2 online, bella teringat DIEGO (kucing bella) dia tak sihat. bella turun la bawah nak amek dia bawak naik atas tido dalam bilik..

Masa kat bawah tu bella nampak da Diego.. dukung la Diego kejap.. tanya2 dia.. nape x sihat sume2 tu.. Masa tgh dukung tu... tibe tibe bella terdengar su

ara halus jauh. ~~~~ macam mengilai.. bella cube senyap, sebab nak dengar betul betul. betul ke ape yang bella dengar tu kan.. Sah.. memang betul bella dengar.. sebab da terkejut dengar tu kan.. bella terus letak balik Diego kat tempat dia tido tu.. terus naik atas masuk bilik balik..


Dalam bilik, bella tutup pintu balik kunci... bella sambung la online balik.. da la tingkap bilik
terbukak


luas tu.. tp dekat katil adik bella la.. hihi.. lepas 3 minit camtu la kan.. tibe2 bella terdengar bunyi anjing menyalak nyalak.. macam kejar kan sesuatu. bella terkejut.. sebab bunyi anjing tu ada banyak..
rase nye anjing tu ade la dalam 3 4 ekor kan.. adik bella sorang ni terjaga dari tidur..

Adik bella tanya.. bunyi anjing.. tu laa.. bella cakap la kat dia "Ya, tutup la tingkap tu..", "xnak la.. da la panas.." yaya cakap... bella paksa gak dia tutup. tp dia x nak.. bella terpaksa la cakap nape bella suruh dia tutup tingkap tu... "tadi aku dengar macam suara mengilai.." terus yaya cakap " tutup laah"... haha dalam masa yang sama tu bella nak gelak pon ade gak.. ye la tadi x nak tutup.. ni nak tutup plak.. haha.. dia x brani tutup.. so bella la yang g tutup..
lepas tu xde da la bende2 pelik berlaku... oh.lupe nak bagi tau... waktu kejadian tu kol 3.40pagi semalam... hihi.. naseb baik x terkencing ke ape kan...hahaha..

shoutbox / chatbox

Hai... comel tak chatbox baru bella ni... hehe... penat tau bella buat ni... cari sana sini... hihi.. akhirnya menjadi jugak.. bella suka sangat dekat chatbox bella ni sebab apa tau. kita nak chat kat sini senang sangat... cuma masuk kan nama dekat kotak "name" tu.. lepas tu taip saja message yang kita nak tulis atau tinggal kan.. hihi.. yang lagi menarik perhatian bella tu. dia boleh "rekod suara" tu.. macam voice message la kan.. bella da buat banyak kali da.. hihi.. seronok je cakap sorang sorang..

Cara nak guna rekod tu senang je.. korang kene taip apa apa message dulu dekat kotak message tu, lepas tu dia akan keluar kan kotak adobe flash player.. kat situ kita setting la mana mana yang patut. da habes setting tu, klik "close" dia akan keluar kotak lagi satu kat situ ada button "allow" dengan "deny". klik "allow", lepas tu tekan butang rekod tu (jangan lepas kan) sambil tu kita cakap laa.. da abes rekod lepas kan button rekod tu. dia akan kuar kotak baru.. kat situ ada 3 button. "cancel" "button play" "submit". nak dengar balik apa kita cakap.. tekan button play tu.. suka dengan pesanan tu? tekan la submit terus.. nanti bella bole dengar..

Kat sana bella da ade rekod macam2 da.. termasuklah tutorial cincai bella dekat ogy sebenarnya... dia cakap xbole rekod.. tutorial tu ade tulis 1(voice), 2(voice), 3(voice), 4 last(voice).. hehe nak cube dengar.... tekan je "voice" tu..


Selamat beramal... muah..

Build the #ChurpChurp community with your friends & be the first to share the latest promotions!

Build the #ChurpChurp community with your friends & be the first to share the latest promotions!

STRESS!!!!!!!




Ya Allah... 2 jam ngadap nuffnang je keje bella... gara2 mau letak nuffnang tu.. hahah... tu la namanya budak baru belajar... kelakar la bella ni.. tapi tu la.. akhirnya jadi jugak... xmo letak banyak2... 1 cukup laa.. nanti serabut plak bella rase... pada abg is, man labatta, ejaaq tenkiu so much.. sebab ajar serba sedikit tentang nuffnang ni.. kalo xde korang ni.. mau mengengsot bella ni sebab nak belajar buat nuffnang ni semata mata.. hahaha... ni pon belum belajar dengan sepenuhnya ni.. hihi... masih lagi dalam pembelajaran.... macam ni la bella stress

SmiLies & code radio OhMediaFm 2

:pop



:bisik



:doa




:club





:yo





:frust







:celeb






:duo






:girl






:yeha





:dj





:baby






:wayang




:mabuk







:lol




:rendam






:143





:flower





:movie




:iye





:busy





:smack





:slow

NYANYUK!!!





HAHAHA!!! boleh plak bella lupa yang hari ni hari khamis....!!! bila baca status salah sorang Dj http://ohmedia.fm/ (affa) dia cakap esok Jumaat.. bella mula nya gelakkan dia.. sebab affa ni x sabar nak cuti... tp rupa2 nya bella yang senget!! hahaha.. ape la bella ni.. teruk betul perangai la.. tu laa.. ni mesti sebab salu tido lambat ni... siang tido.. malam berjaga.. haish... malam ni ade oh interhitz... dekat radio http://ohmedia.fm/... sape lagi kalo bukan Dj kesayangan bella... Cptshy ngan Bizskit laaa.. weee... sronok... suka.. tp... minx2 laa xde gangguan malam ni.. minggu lepas da miss da.. :(

Budak Baru Belajar (BBB)


waaaa... memang hilerr laaaa... bukan main susah lagi mau meng"edit2" blog ni... sakit kepala... cerewet bukan main... hahah... naseb baik la sambil buat sambil chat ngan member2... kalo x, konfem pecah pale otak ni.. uish.. fokus mengalahkan study la bella ni... haha.. teruk betul pangai...

Geng OhMediaFM



hehe.. ok2... bella cuma nak tunjukkan gambar2 kenangan dengan member2 OH MEDIA FM.. tu je... orang pertama yang bella jumpa dulu.. ni orang dia....nama dia Jamil... ehheh... pestaim jupe masa kat putrajaya... kat mana.... tanye la dia... yang lagi sorang tu member dia.. x ingat la name dia ape.. hihi...




Lepas tu, bella jumpa sekali ramai geng2 oh media dekat wangsa walk.. masa tu ade event Music Sihat ( macam tu la nama event dia ) hehe... memula jumpe kak caca.. dia yang amek aku kat ktm serdang... sejam dia tunggu kat sana.. ni gara2 ktm lambat la ni.. :P salah kan ktm plak... pastu otw nak g sana kak caca amek yaya (miya sara) plak... sempat lagi tu isi minyak... tunggu affa ngan atung.... ok.. masa untuk berloombaaaa.. hahaha... sampai sana... affa terus cakap "eh eh.. ni ke bella.... nak amek gambar ngan bella..."


Ok... x yah tenung lama lama ye seliper bella pakai tu... tau la cantik...! wakakakaka.... haa... itu la affa.... tecik je orang dia... lepas tu kitorang pon jalan laaaa... ke tempat yang sepatutnya.. hehehe...







Itulah serba sedikit gambar yang masa kat Wangsa Walk.... lepas tu.. ade la bape kali bella jumpa yang lain2 plak.. hehe.. jumpa saje2.. lepak2...













itu je la stakat ni... ramai lagi member bella ni... nanti bella tunjuk gambar2 masa event bowling tu plak ea.. papai... muah muah..

AZAM 2012



hmm... da lame x conteng conteng kau kan blog... hehe... sori laa.. sikit bz.. walau pon aku x belajar da dan belum keja... ngeehee... tp betul la.. aku memang bz sikit.. bz ngan on9.. :P arini nak citer pasal ape ye... hmmmm..

haa.. aku tau... aku nak citer pasal azam aku tahun ni... HAHAHA!!! azam aku tahun ni memang kelakar dan x masuk akal... azam aku tahun aku nak kawen..!! dengan sape...? dengan bakal suami aku laa... tp aku x tau la sape orang nye kan... bopren pon xde... berangan nak kawen... tp mana tahu kan... tibe2 ade orang datang umah aku cakap nak masuk minang aku ke kan... hihih... xde la aku setuju camtu je... aku minx tempoh la dulu lepas tu... minx tempoh untuk selidik latar belakang bakal suami aku tu... dalam Islam pon cakap... sebaiknya selidik lah latar belakang bakal pasangan kita tu... hehehe...





selidik pasal ape? pasal harta, keluarga, agama, peribadi.. sume tu la.. skang ni kakak2 sdare aku ramai yang da kawen da beranak.. anak masing2 sume tgh kecik lagi... baby laa... hehe.. bila aku dukung baby2 tu... ya Allah.. aku rasa cam itu anak aku je... aku sebenarnye nak kawen sebab aku nak ade anak... hihi... kalo aku x kawen.. aku berduit... da lame aku amek anak angkat... sebab aku rase sunyi sikit.. hehe... gambar atas ni aku pegang anak sedara aku... comelkan... ye ye aku tau... baby tu je yang comel.. hehe.. name dia ape... ade laa... rahsia... hehehe.. nanti nanti tahu la ape nama dia...
There was an error in this gadget

up