Colorful Rose

RESPONSIBILITY!!!

huh!! berkenaan tanggungjawab... ish!!! teruk betul la perangai pegawai pegawai kat pejabat ni... samada pekerja mahupun majikan... sama je perangai... TAK ADA tanggungjawab...!! buat pekerja sambilan macam aku ngan kawan2 aku ni macam hamba abdi diorang..  hello!!! macam ni ke perangai korang??? Oh please!!!! irritating betul... macam mana orang atasan ni pandang diorang?? pandang seperti boleh diharapkan.. walhal!!! kerja tu semuanya banyak dilakukan oleh pekerja bawahan kau!! kau tahu nak mengarahkan, menghentamkan, mengherdikkan, memalukan orang... eeeuuwwww!! orang macam ni x layak dipanggil pemimpin laaaa... aku betul2 da marah ni... 

Kawan aku pregnant, di arah buat keje macam2... okay la.. tu xpe lagi sebab dia still sihat.... tapi yang aku hangin sekarang ni.... kau mintak tolong dengan orang.. ade tak perkataan "TOLONG" da minta tolong ade tak cakap "TERIMA KASIH"!!! manusia apa ko ni??? orang tua ganyut... tu la pangilan yang sesuai dengan kau... 

HISH!! tension yang teramat da ni... orang dok call aku tanya pasal document dia da siap belum... puas la aku mencari cari kat mana document tu... sume jawab x tau.. woi!!! ni keje kau.. kenapa plak aku yang nak kene ribut mencari document tu??? bantai la kau... masing2 buat x tau je kan... okay,.. aku pun buat xtau jugak... nasib laa.. menjawab la korang esok.. aku nampak je tuan punya document tu datang.. aku terus cabut lari... malas aku nak amek tau... 

RUTIN HARIAN KU!

Assalamualaikum... haii... Salam hari Isnin...!! huhu..
Hari ni bella bakal mula kan menulis diari bella kat sini... ( sebab bosan bila xde keje.. ) :P
saje je... yelah.. bila xde keje tu. xtau nak buat apa.. sebenarnya ada je keje.... tp dari tadi bella asyik kacau orang je.. duk tanya tu ini.. sampai pening kepala orang tu.. huhu kesian plak... tapi da nak buat camne... xtahu... tanya je laa... xkan nak memandai je kan.. kang salah kang kene marah.. huhu.. keje bella skarang ni key in data bila surat sampai... hihi... x susah atcually... tapi tu la.. yelah baru pertama kali buat.. mesti la blur...huhu... tp nak buat camne kan..... kita ikot je la cara mereka... ngeee....


Hari ni, bella rasa sedih sikit pon ada.. duit bella hilang... xtau macam mana boleh lesap.. huhuhu da xde da duit untuk minggu ni... =.=" stress jugak tu..

Pengalaman Baru Kenalan Baru

Assalamualaikum.... ahaaaaiii... fuuuhhh... bernafas juga akhirnya blog bella ni... ekekek... 18 Sept 2012 hari tu bermula la bella bekerja sebagai pekerja kerajaan.... hihihi alhamdulillah.. akhir nya dapat gak keje ngan kerajaan ni... tapi PSH je... PSH tu apa? oh  lupa nak gtau... PSH tu maksud dia.. Pekerja Sambilan Harian... gaji dikira hari... tapi xde la dia bagi gaji tu tiap2 hari... hujung bulan baru la dapat... hihii...

     okay la... bella nak gtau skit apa jawatan yang bella sandang kat sana... hehe... macam besar je... orang nye besar ada la... :P bella sebagai kerani je.. itu pon pembantu kerani. di bahagian unit kewangan... di Jabatan Audit Negara ( JAN )...


      Staff kat sini sume okay... setakat... insyaAllah sampai bila bila la.. hihi... diorang sume nya ceria ceria belaka... kuat gelak... patut la awet mudaaa.... bila ditanya berapa umo... dalam lingkungan 28 - 45... yang paling tua tu boss laa... ekekeke.... umo x tau... dalam 50 lebih kot.. ( pasal rambut banyak putih... )

     Kengkawan yang seangkatan dengan bella plak,... hehe.. diorang lagi best... kepala masing2 sume mabuk... happening jugak laa... semua baik... bella keje kat sini pon x lama pon... dalam 6 bulan je... lepas tu nak cari unit lain plak...

    hermmm... tiba2 blank.. x tau nak citer apa lagi... nanti bella sambung la gi laa... :P papaiiiiiiiiii.... 

IKHLAS

Ikhlas...

Dalam beberapa harini, "ikhlas" menjadi santapan bagi diri ni...
Pelbagai bagai tersirat dalam erti kata "ikhlas"...
Adakah hati ni "ikhlas" menerima segala perbualan orang sekeliling...?
Adakah hati ni "ikhlas" menerima segala pemberian orang sekeliling...?
Adakah hati ni "ikhlas" menerima segala yang telah diberikan kepada orang sekeliling...?

Tepuk dada tanyalah hati dan iman... Adakah kita sentiasa "ikhlas" dalam segala-gala nya...?


Sakit yang Tiada Siapa Tahu...

hmmm... hai... lama da bella x conteng2 kan... kesian my love ni... rindu ye.. camni la bella... blog, diari sume bella buat bercakap sendiri.. macam dengan tumbuh tumbuhan, binatang...... bella suka bercakap dengan benda2 hidup ni.. tp kalo blog ni. umpama berkata dengan diri sendiri laa... jgn plak korang fikir yang bella ni ada masalah mental ok... :)

 Ok. arini bella nak kongsi sikit laaa berkenaan Sakit. setiap orang mesti perhah rasa sakit kan? opps... ni bukan berkenaan sakit kerana putus "chenta" ok.. xde kene mengena.. tapi sakit lain...

   Cuba fikirkan ye. kita sentiasa berada disamping orang2 yang kita sayang. tak kisah lah, mak ayah ke suami isteri ke, adik beradik ke.. kadang2 diorang tak tahu apa yang kita rasa sekarang ni.. Iaitu sakit.

    Bella ade sorang kawan. dia rasa dia memang ada masalah kesihatan. Setiap malam dia sentiasa rasa sakit belakang, dada, susah nak tidur malam. Dia pernah beritahu mak dia apa dia rasa. Tapi gaya mak dia balas macam benda tu x serius... tak pernah cakap kat anak dia.. "esok kita pergi buat pemeriksaan" itu yang dia harapkan dari seorang ibu. tapi malang nya apa yang diharapkan zero "0"...

  Sampai sekarang dia menanggung kesakitan tu. nak pergi buat pemeriksaan sendiri? malangnya dia macam bella jugak. tak pandai pandu kereta ( xde lesen )... nak panggil teksi.. dia seorang yang sangat berhati hati dengan orang sekeliling. macam2 yang dia fikirkan kalau dia naik teksi. sebenarnya da macam2 da dia cube ikhtiar untuk buat pemeriksaan tu.. tapi, dia ada masalah besar.. "DUIT" nak minta dekat mak ayah dia, dia da pernah cuba.. tapi gagal. alasan mak ayah dia cakap sangatlah mengecewakan diri dia.. bella terfikir lagi sekali, sedih sungguh jika berada dalam situasi dia.. bella x berani nak tulis banyak2 berkenaan dia..

  Mengharapkan dia dapat ketahui apa yang terjadi sebenarnya.. Kepada KAMU bella harap kamu kuatkan semangat...

~Keras Kepala~




Hai, hari ni bella kongsi pasal keras kepala a.k.a degil... Setiap orang ade mesti ada sikap keras kepala. Nak nak lagi yang dah keras macam batu tu. Memang susah nak di bentukkan semula. Tapi tak semestinya keras macam batu pon kita tak dapat bentukkan semula. Batu stalimit pon bole berlekuk sebabkan titisan air, inikan pula sikap manusia yang sering berubah ubah. InsyaAllah, jika hati kita ikhlas untuk berubah seperti stalimit yang telah di bentukkan oleh titisan air, kita mesti mampu buat juga seperti air. Tapi janganlah tergopoh gapah sangat, kene sentiasa tenang seperti air.

Bella ada jumpa macam macam ragam manusia yang keras kepala ni. hehe.... Bella memang tak lari la dengan title tu dekat diri bella. Tak dinafikan memang bella keras kepala. Selalu la jugak buat orang pening kepala dengan marah. So, arini bella nak kongsi kan serba sedikit yang bella tahu macam mana kita nak lembut kan hati dan pemikiran kita yang keras ni. Kita rasa kita ni sangat degil, terpikir macam mana nak lembut kan hati. Bella selalu dengar dari nenek2 bella, doa untuk lembutkan hati kita ni senang je. Tak panjang pon untuk di hafal dan di ingati. Kita cuma baca surah Taha ayat 1-5 sahaja..



Surah Taha : ayat 1 - 5 <---- klik sini untuk mendengar

maksudnya : "To Ha (Allah yang mengetahui maksudnya). Tiada Kami (Allah) turunkan kepadamu al-Quran ini supaya engkau celaka (menyusahkan engkau)! Melainkan untuk menjadi peringatan bagi orang yang takut. (Al-Quran) yang diturunkan daripada Tuhan, yang menciptakan bumi dan beberapa langit yang tinggi. Tuhan yang Pengasih, di atas singgahsana Dia bersemayam (berkuasa). Dia mempunyai apa yang ada di langit, dan di bumi, serta di antara keduanya dan apa yang ada di bawah tanah."

Harap harap korang boleh la terima apa yang bella kongsikan ni. Ini untuk kebaikkan diri bella dan juga orang orang yang bella sayang. Tenkiu.... Selamat beramal.. ^_^



takuuttt......~~~~~





Korang pernah rasa takut tak bila waktu malam tengah tidur ke belum tidur ke... tak kesah la.. mesti pernah kan... tak tipu la tu kan..huhu.. bella nak cerita pasal takut ni.. semalam masa bella tgh sedap2 online, bella teringat DIEGO (kucing bella) dia tak sihat. bella turun la bawah nak amek dia bawak naik atas tido dalam bilik..

Masa kat bawah tu bella nampak da Diego.. dukung la Diego kejap.. tanya2 dia.. nape x sihat sume2 tu.. Masa tgh dukung tu... tibe tibe bella terdengar su

ara halus jauh. ~~~~ macam mengilai.. bella cube senyap, sebab nak dengar betul betul. betul ke ape yang bella dengar tu kan.. Sah.. memang betul bella dengar.. sebab da terkejut dengar tu kan.. bella terus letak balik Diego kat tempat dia tido tu.. terus naik atas masuk bilik balik..


Dalam bilik, bella tutup pintu balik kunci... bella sambung la online balik.. da la tingkap bilik
terbukak


luas tu.. tp dekat katil adik bella la.. hihi.. lepas 3 minit camtu la kan.. tibe2 bella terdengar bunyi anjing menyalak nyalak.. macam kejar kan sesuatu. bella terkejut.. sebab bunyi anjing tu ada banyak..
rase nye anjing tu ade la dalam 3 4 ekor kan.. adik bella sorang ni terjaga dari tidur..

Adik bella tanya.. bunyi anjing.. tu laa.. bella cakap la kat dia "Ya, tutup la tingkap tu..", "xnak la.. da la panas.." yaya cakap... bella paksa gak dia tutup. tp dia x nak.. bella terpaksa la cakap nape bella suruh dia tutup tingkap tu... "tadi aku dengar macam suara mengilai.." terus yaya cakap " tutup laah"... haha dalam masa yang sama tu bella nak gelak pon ade gak.. ye la tadi x nak tutup.. ni nak tutup plak.. haha.. dia x brani tutup.. so bella la yang g tutup..
lepas tu xde da la bende2 pelik berlaku... oh.lupe nak bagi tau... waktu kejadian tu kol 3.40pagi semalam... hihi.. naseb baik x terkencing ke ape kan...hahaha..

shoutbox / chatbox

Hai... comel tak chatbox baru bella ni... hehe... penat tau bella buat ni... cari sana sini... hihi.. akhirnya menjadi jugak.. bella suka sangat dekat chatbox bella ni sebab apa tau. kita nak chat kat sini senang sangat... cuma masuk kan nama dekat kotak "name" tu.. lepas tu taip saja message yang kita nak tulis atau tinggal kan.. hihi.. yang lagi menarik perhatian bella tu. dia boleh "rekod suara" tu.. macam voice message la kan.. bella da buat banyak kali da.. hihi.. seronok je cakap sorang sorang..

Cara nak guna rekod tu senang je.. korang kene taip apa apa message dulu dekat kotak message tu, lepas tu dia akan keluar kan kotak adobe flash player.. kat situ kita setting la mana mana yang patut. da habes setting tu, klik "close" dia akan keluar kotak lagi satu kat situ ada button "allow" dengan "deny". klik "allow", lepas tu tekan butang rekod tu (jangan lepas kan) sambil tu kita cakap laa.. da abes rekod lepas kan button rekod tu. dia akan kuar kotak baru.. kat situ ada 3 button. "cancel" "button play" "submit". nak dengar balik apa kita cakap.. tekan button play tu.. suka dengan pesanan tu? tekan la submit terus.. nanti bella bole dengar..

Kat sana bella da ade rekod macam2 da.. termasuklah tutorial cincai bella dekat ogy sebenarnya... dia cakap xbole rekod.. tutorial tu ade tulis 1(voice), 2(voice), 3(voice), 4 last(voice).. hehe nak cube dengar.... tekan je "voice" tu..


Selamat beramal... muah..

Build the #ChurpChurp community with your friends & be the first to share the latest promotions!

Build the #ChurpChurp community with your friends & be the first to share the latest promotions!

STRESS!!!!!!!




Ya Allah... 2 jam ngadap nuffnang je keje bella... gara2 mau letak nuffnang tu.. hahah... tu la namanya budak baru belajar... kelakar la bella ni.. tapi tu la.. akhirnya jadi jugak... xmo letak banyak2... 1 cukup laa.. nanti serabut plak bella rase... pada abg is, man labatta, ejaaq tenkiu so much.. sebab ajar serba sedikit tentang nuffnang ni.. kalo xde korang ni.. mau mengengsot bella ni sebab nak belajar buat nuffnang ni semata mata.. hahaha... ni pon belum belajar dengan sepenuhnya ni.. hihi... masih lagi dalam pembelajaran.... macam ni la bella stress

SmiLies & code radio OhMediaFm 2

:pop



:bisik



:doa




:club





:yo





:frust







:celeb






:duo






:girl






:yeha





:dj





:baby






:wayang




:mabuk







:lol




:rendam






:143





:flower





:movie




:iye





:busy





:smack





:slow

NYANYUK!!!





HAHAHA!!! boleh plak bella lupa yang hari ni hari khamis....!!! bila baca status salah sorang Dj http://ohmedia.fm/ (affa) dia cakap esok Jumaat.. bella mula nya gelakkan dia.. sebab affa ni x sabar nak cuti... tp rupa2 nya bella yang senget!! hahaha.. ape la bella ni.. teruk betul perangai la.. tu laa.. ni mesti sebab salu tido lambat ni... siang tido.. malam berjaga.. haish... malam ni ade oh interhitz... dekat radio http://ohmedia.fm/... sape lagi kalo bukan Dj kesayangan bella... Cptshy ngan Bizskit laaa.. weee... sronok... suka.. tp... minx2 laa xde gangguan malam ni.. minggu lepas da miss da.. :(

Budak Baru Belajar (BBB)


waaaa... memang hilerr laaaa... bukan main susah lagi mau meng"edit2" blog ni... sakit kepala... cerewet bukan main... hahah... naseb baik la sambil buat sambil chat ngan member2... kalo x, konfem pecah pale otak ni.. uish.. fokus mengalahkan study la bella ni... haha.. teruk betul pangai...

Geng OhMediaFM



hehe.. ok2... bella cuma nak tunjukkan gambar2 kenangan dengan member2 OH MEDIA FM.. tu je... orang pertama yang bella jumpa dulu.. ni orang dia....nama dia Jamil... ehheh... pestaim jupe masa kat putrajaya... kat mana.... tanye la dia... yang lagi sorang tu member dia.. x ingat la name dia ape.. hihi...




Lepas tu, bella jumpa sekali ramai geng2 oh media dekat wangsa walk.. masa tu ade event Music Sihat ( macam tu la nama event dia ) hehe... memula jumpe kak caca.. dia yang amek aku kat ktm serdang... sejam dia tunggu kat sana.. ni gara2 ktm lambat la ni.. :P salah kan ktm plak... pastu otw nak g sana kak caca amek yaya (miya sara) plak... sempat lagi tu isi minyak... tunggu affa ngan atung.... ok.. masa untuk berloombaaaa.. hahaha... sampai sana... affa terus cakap "eh eh.. ni ke bella.... nak amek gambar ngan bella..."


Ok... x yah tenung lama lama ye seliper bella pakai tu... tau la cantik...! wakakakaka.... haa... itu la affa.... tecik je orang dia... lepas tu kitorang pon jalan laaaa... ke tempat yang sepatutnya.. hehehe...







Itulah serba sedikit gambar yang masa kat Wangsa Walk.... lepas tu.. ade la bape kali bella jumpa yang lain2 plak.. hehe.. jumpa saje2.. lepak2...













itu je la stakat ni... ramai lagi member bella ni... nanti bella tunjuk gambar2 masa event bowling tu plak ea.. papai... muah muah..
There was an error in this gadget

up