Colorful Rose

JEJAKA "Z"

Hi... hurmmm..
xtau la nak cakap macam mana..
tp kan setiap kali berkenan dekat someone...
haiisshh.. xtau la nak habaq lagu mana...
semua nya mesti nama depa ada huruf "Z"

Kenapa ye???
100% setakat ni arjuna errr... x bagus..
lelaki yang bella kenal.. semua nama diorang mesti ada huruf Z
so.. konfem konfem la... xkekal... kejap je da break...
hurrmmmm...
Boleh x bagi SAYA jumpa dengan jejaka yang namanya xde huruf Z??
bagilah Luqman ke, Farid, Shawal, Iskandar, Amar ke Amir ke... kan....
haigoooo.....

Again, I met sum1 yang namanya ada huruf Z....
kalau betul la tu jodoh.. Alhamdulillah..
mungkin Allah nak uji kesabaran kekuatan iman hambaNya ni bila di uji...
Tapi kalau bukan jodoh.. Ya Allah... berikan ku jalan.. tunjukkan siapakan dia...??

Target nak kawen tu memang la ada... tp yelah kan... kita ni hanya mampu merancang.. yang menentukan
tu hanya Allah...
tapi tu laa... siapa entah jodoh bella... umur makin naik ni... oh noooooo... xnak la kawen lambat lambat.
Bella nak jugak rasa ada keluarga, ada anak... hurmmm...
rasa macam mana susah nya membesarkan anak yang degil macam bella ni... ( hope boleh la handle kan )
okay la,... dunno wat tu sei... ( don't know what to say lah ) wakakakakaka... lantak la bunyi nye apa..
bye.. nak out...


Mmmmuuuaaahhh.....

CORAZONCITO BONITO LYRIC

Oye Baby,

Una muneca como tu
nunca crei encontrar

Pero llegaste a mi

Figura de munequita
Que me enloquece
Que mujer tan bonita

Me tiene loco
crazy
crazy
de amor

Cuando la veo
late mi corazon

Morena hermosa dame su

Corazoncito bonito
para llenarte de besos

tu eres mi vitamina
y mi fruta preferida

 Corazoncito bonito
tu subiste a mi cabeza

Quiero beber de tus besos
Tu eres mi postre de fresa

Amor, amor, amor, amor
Tu eres mi
Amor amor amor amor

Amor amor amor amor
Tu eres mi
Amor amor amor amor

Mi reina y costa bonito
I love you baby
Demi cielo la brisa ( I love you )

I call you lady
en este cuento de amor

Mis noches
mi sol
mis suenos
mi voz
Te canta mi amor

oh... oh.. oh.. oh..
Mie reina, mi consentida
mi dulce amor en la playa

Tu-mi cafe en la manana
Tu-mi cancion
mi bachata

Mi reina mi consentida
mi luna en nechos inquietas

La solucion al problema
tu-mi concion
mi poema

Eres tu
Amor amor amor amor ( amor )
Tu eres mi
Amor amor amor amor ( muniquieta )

Amor amor amor amor ( tan bonita )
Tu eres mi
amor amor amor amor

*Instrumental*

Esta melodia
es parati
corazoncito bonito

lalalalalala

Dame tu corazoncito bonito
para llenarte de besos

Tu eres mi vitamina y
mi fruta preferida

Corazoncito bonito
te subiste a mi cabeza

Quiero beberde tus besos
Tu eres mi
postre de fresa

Amor amor amor amor ( amor )
Tu eres mi
Amor amor amor amor ( Que no se tu olvider, mujer )

Amor amor amor amor ( amor amor )
Tu eres mi
amor amor amor amor


~Blushing~~




Ya Allah... Hari ni.. waktu lunch tadi.... muka betul2 merah... aduduiii.. nape la boleh jadi camtu... Betul2 jadi merah muka... akibat malu la ni!!... hihihi... boleh pulak member sorang ni tegur yang "A" lalu... nasib baik x tegur "A" tu... kalau x memang x bergerak langsung laa... teruja + malu nampak dia.. sampai kan x lalu nak makan... hahaha... abes sume lauk2 yang Bella amek tadi serba x kena... rasa masin sangat, manis sangat laaa... betul2 x abes makan tadi... masa malu tadi.. telinga tiba jadi panas sangat2.. kalau x pakai tudung tu.. konfem nampak merah... sabar je laa... tapi x nak berharap pon dekat "A" tu.. kalau ada jodoh.. ada.... OMG!!!! dia lalu depan ni laaaaaaaaaaaaaaaa.... *_______* muka naik merah baliiiiikkkk....!! okay.. bye bye bye....

RESPONSIBILITY!!!

huh!! berkenaan tanggungjawab... ish!!! teruk betul la perangai pegawai pegawai kat pejabat ni... samada pekerja mahupun majikan... sama je perangai... TAK ADA tanggungjawab...!! buat pekerja sambilan macam aku ngan kawan2 aku ni macam hamba abdi diorang..  hello!!! macam ni ke perangai korang??? Oh please!!!! irritating betul... macam mana orang atasan ni pandang diorang?? pandang seperti boleh diharapkan.. walhal!!! kerja tu semuanya banyak dilakukan oleh pekerja bawahan kau!! kau tahu nak mengarahkan, menghentamkan, mengherdikkan, memalukan orang... eeeuuwwww!! orang macam ni x layak dipanggil pemimpin laaaa... aku betul2 da marah ni... 

Kawan aku pregnant, di arah buat keje macam2... okay la.. tu xpe lagi sebab dia still sihat.... tapi yang aku hangin sekarang ni.... kau mintak tolong dengan orang.. ade tak perkataan "TOLONG" da minta tolong ade tak cakap "TERIMA KASIH"!!! manusia apa ko ni??? orang tua ganyut... tu la pangilan yang sesuai dengan kau... 

HISH!! tension yang teramat da ni... orang dok call aku tanya pasal document dia da siap belum... puas la aku mencari cari kat mana document tu... sume jawab x tau.. woi!!! ni keje kau.. kenapa plak aku yang nak kene ribut mencari document tu??? bantai la kau... masing2 buat x tau je kan... okay,.. aku pun buat xtau jugak... nasib laa.. menjawab la korang esok.. aku nampak je tuan punya document tu datang.. aku terus cabut lari... malas aku nak amek tau... 

RUTIN HARIAN KU!

Assalamualaikum... haii... Salam hari Isnin...!! huhu..
Hari ni bella bakal mula kan menulis diari bella kat sini... ( sebab bosan bila xde keje.. ) :P
saje je... yelah.. bila xde keje tu. xtau nak buat apa.. sebenarnya ada je keje.... tp dari tadi bella asyik kacau orang je.. duk tanya tu ini.. sampai pening kepala orang tu.. huhu kesian plak... tapi da nak buat camne... xtahu... tanya je laa... xkan nak memandai je kan.. kang salah kang kene marah.. huhu.. keje bella skarang ni key in data bila surat sampai... hihi... x susah atcually... tapi tu la.. yelah baru pertama kali buat.. mesti la blur...huhu... tp nak buat camne kan..... kita ikot je la cara mereka... ngeee....


Hari ni, bella rasa sedih sikit pon ada.. duit bella hilang... xtau macam mana boleh lesap.. huhuhu da xde da duit untuk minggu ni... =.=" stress jugak tu..

Pengalaman Baru Kenalan Baru

Assalamualaikum.... ahaaaaiii... fuuuhhh... bernafas juga akhirnya blog bella ni... ekekek... 18 Sept 2012 hari tu bermula la bella bekerja sebagai pekerja kerajaan.... hihihi alhamdulillah.. akhir nya dapat gak keje ngan kerajaan ni... tapi PSH je... PSH tu apa? oh  lupa nak gtau... PSH tu maksud dia.. Pekerja Sambilan Harian... gaji dikira hari... tapi xde la dia bagi gaji tu tiap2 hari... hujung bulan baru la dapat... hihii...

     okay la... bella nak gtau skit apa jawatan yang bella sandang kat sana... hehe... macam besar je... orang nye besar ada la... :P bella sebagai kerani je.. itu pon pembantu kerani. di bahagian unit kewangan... di Jabatan Audit Negara ( JAN )...


      Staff kat sini sume okay... setakat... insyaAllah sampai bila bila la.. hihi... diorang sume nya ceria ceria belaka... kuat gelak... patut la awet mudaaa.... bila ditanya berapa umo... dalam lingkungan 28 - 45... yang paling tua tu boss laa... ekekeke.... umo x tau... dalam 50 lebih kot.. ( pasal rambut banyak putih... )

     Kengkawan yang seangkatan dengan bella plak,... hehe.. diorang lagi best... kepala masing2 sume mabuk... happening jugak laa... semua baik... bella keje kat sini pon x lama pon... dalam 6 bulan je... lepas tu nak cari unit lain plak...

    hermmm... tiba2 blank.. x tau nak citer apa lagi... nanti bella sambung la gi laa... :P papaiiiiiiiiii.... 

IKHLAS

Ikhlas...

Dalam beberapa harini, "ikhlas" menjadi santapan bagi diri ni...
Pelbagai bagai tersirat dalam erti kata "ikhlas"...
Adakah hati ni "ikhlas" menerima segala perbualan orang sekeliling...?
Adakah hati ni "ikhlas" menerima segala pemberian orang sekeliling...?
Adakah hati ni "ikhlas" menerima segala yang telah diberikan kepada orang sekeliling...?

Tepuk dada tanyalah hati dan iman... Adakah kita sentiasa "ikhlas" dalam segala-gala nya...?


There was an error in this gadget

up